10 интересни факта за секса, които трябва да знаете!

10 интересни факта за секса, които трябва да знаете!

Мислите си, че знаете всичко за секса? Помислете отново. Това, че сте гледали филма „ Петдесет нюанса сиво“ на Грей веднъж (или пък шест пъти), определено не означава, че сте наясно с всичко. Повярвайте ни, все още има много неща които да научите за секса и които да ви изненадат.

Събрали сме 10 интересни факти за секса, някой от които може вече да знаете, ако ли не тази статия ще ви разкрие любопитни подробности!

1. Сексът може да ви предпази от болестите

Когато сме изправени пред грипният сезон или пък сме податливи на някоя коварна алергия, сексът може действително да облекчи някои от симптомите или поне да попречи на болестта да ни връхлети с пълна сила.

Редовният секс може да повиши нивата на антителата, наречени имуноглобулин А, което да помогне на организма ви да се справи по-лесно и да предотврати настинките и грипът. Изследванията показват, че еякулацията, може да намали запушването на носа.

2. Мъжете мислят за секс със 188% повече от жените

Мъжете често, мислят за секс. Изследователи от Държавния университет в Охайо в Менсфийлд, изследвали 283-ма студенти, задачата била младежите да следят колко често за една седмица,  мислят за секс. Оказало се, че те при силния пол това се случва поне 2-3 пъти на всеки час.

3. Има хора, които са сексуално привлечени от ... предмети

Сексуалното влечение към неодушевен обект е вид сексуален фетиш. Хората изпитват чувства на привличане, или любов, към даден предмети. Ярък пример за това е жената, която през 2008 г. се ожени за Айфеловата кула.

4. Мъжкият оргазъм продължава по-дълго, отколкото женският

Според изследванията направени от Деби Хербеник,  мъжкият оргазъм в продължава средно около 22 секунди, а женският само 18 секунди. От друга страна, жените могат да свършат неограничен брой пъти в рамките на едно и също сексуално преживяване!

5. „Коргазъм“ или оргазъм предизвикан от физически упражнения, възможно ли?!

Скорошно проучване на университета в Индиана установи, че оргазмът всъщност може да бъде предизвикан и от физически упражнения. Те са наречени като "коргазъм," защото обикновено се появяват по време на изпълнението на коремни упражнения. В по-нататъшно проучване, Хеберник - секс изследовател и автор на книгата, на тренировка коргазъм, установява, че 10% от мъжете и жените са изпитали оргазъм, в следствие на упражнение.

6. Сексът е естествено болкоуспокояващо

Според проучване, публикувано в списанието на „Sex Research“, когато сте сексуално възбудени, прага на болката може значително да се намали. А ако получите оргазъм, това още повече притъпява чувството за болка. Чрез освобождаване на хормон, който повишава прага за издръжливост на болка, оргазмът спомага за облекчаване на болката и то в продължение на часове.

7. Имаме повече общо с делфините, отколкото си мислим

Знаете ли, че хората и делфините (и някои видове маймуни) са единствените бозайници, които правят секс само за удоволствие?

8. Благодарение на секса, можете да изглеждате по-секси!

Дами, отървете се от ботокса! Едно от най-добрите неща, които можете да направите за вашия външен вид, е просто да правите секс. Когато една жена прави секс, нивата ѝ на естроген се повишават двойно, а това може да направи кожата и косата ѝ по-мека. Д-р Пати Браун - клиничен сексолог и автор на книга, „Изкуството, наречено секс“, споделя, че "естрогена изглежда е извора на младост за жените."

С други думи, секс е най-добрата процедура за красота!

9. Не е задължително възрастните хора, напълно да се откажат от сексуалното удоволствие

Ако мислите, че възрастните хора са твърде заети с приготвяне на вкусна храна и четене на вестници, определено грешите. Лу Пейдж - сертифициран секс инструктор, обяснява, че "сексуално привличане съществува през целия ни живот."

10. Защо не бива да се оплакваме от употребата на презервативи

През 1850 г. пр.н.е., древните египетски жени, използвали като контрацептив смес от крокодилска тор, мед и натриев карбонат.

   

0 коментарa

Виж още