15 души загинаха при пожар в склад в Москва

15 души загинаха при пожар в склад в Москва

Петнадесет човека загинаха тази сутрин заради пожар в склад на печатница в североизточен район на Москва. Преди да се избухнат пламъците, в сградата е имало 30 граждани на Киргизстан, които са работели там легално, информираха от полицията, цитирана от ТАСС и БТА.

Дванайсет от тях са били оцелели и според техни разкази вътре били имало още най-малко десет души.

Пожарникарски екипи съумели да стигнат до помещение, обкръжено от огъня, но открили там телата на четиринадесет човека, задушени от отровните изпарения.

Четирима човека са били закарани в болница, но сред тях една жена е починала.

Печатницата и складът принадлежат на компанията "Печатний експрес", която освен полиграфически извършва и дизайнерски услуги. В началото бе обявено, че работниците в склада са живеели в него, но после тази информация беше отречена.

Загиналите в пожара, избухнал в склад на печатница в Москва, са предимно момичета на възраст 20-25 години от Киргизстан, които са работели там.

По предварителна информация сред общо 15-те граждани на Киргизстан, намерили смъртта си в огъня, има и 16-годишно момиче, което не би трябвало да има право да работи.

Всички загинали били дошли в руската столица на гурбет и работели съвсем законно. Според свидетел на случилото се младите работнички били заети шест дни в седмицата от 8 сутринта до 8 вечерта.

Пожарът беше потушен в 9,53 ч. местно време, обяви източник от руското министерство на извънредните ситуации пред руска телевизия.  Напомня се, че липсата на стандарти за сигурността на хората са основна причина за такива инциденти в Русия.

Неизправност на осветително тяло е причинило за пожара в склада, съобщи началникът на главното управление на министерството на извънредните ситуации в Москва Иля Денисов.

   

0 коментарa

Виж още