200 000 коли напускат столицата! Днес интензивен трафик ще има по

200 000 коли напускат столицата! Днес интензивен трафик ще има по

Още през първия ден на месец септември километрична опашка от автомобили се изви на ГКПП Маказа. Повечето от автомобилите са румънски, но има украински, молдовски и руски.  Към обяд се наложи да бъде отворено трето трасе, за да става по-бързо проверката на пътуващите към Гърция.

Заради предстоящите 4 последователни почивни дни, се очаква днес и утре напливът на граничния пункт да бъде още по-голям. От Пътна полиция прогнозираха, че около 200 000 коли ще напуснат столицата в петък и събота, пише dnes.bg.

Униформените и служителите на пътната агенция очаква възникването на тапи в района на Кресненското дефиле и на ГКПП "Кулата". В петък интензивен трафик ще има и по българските магистрали "Тракия", "Хемус" и "Струма", както и по пътя София-Кулата. Ремонтите при тунелите "Витиня" и "Ечемишка" и при виадукт "Елешница", по  магистрала "Хемус", вероятно ще причинят задръствания и неудобство на пътуващите.

На 6 септември, ще бъдат отворени двете ленти на "Елешница" в посока София. Още днес от пътната агенция съобщават, че ще бъдат отворени две ленти за излизащите при Владая от столицата, в последния от почивните дни - 6 септември ще има две ленти и за автомобилите влизащи в София.

Очакват се големи километрични задръствания по пътя за съседката ни Гърция. Първите колони се очакват при пътен възел "Кочериново", а следващата тапа вероятно ще е в Кресненското дефиле, където изпреварването е почти невъзможно. В настоящият момент в района на Османската чешма алпинисти обрушват скатовете, заради опасността от падащи камъни.

За да бъде облекчен трафикът, в петък от 16 ч. до 20 ч. и на 6 септември от 14 ч. до 20 ч. ще бъде спряно движението на тировете по магистралите и първокласните пътища.

Днес екипи на КАТ ще има от 14 ч. до 20 ч., както и утре от 10ч. до 16 ч, а на 6 септември - от 10 до 20 ч.

От КАТ предупреждават, че водачите ще бъдат проверявани за алкохол и неправоспособност, ще следи и за сложени колани, винетки,  както и за "Гражданска отговорност".

   

0 коментарa

Виж още