25-годишен оживя след падане в ”Дяволските води” !

25-годишен оживя след падане в ”Дяволските води” !

25-годишен софиянец оживя на магия след падане от 25-30 метра в Рилското корито. Над 8 часа продължи акцията по търсенето му от планинските спасители. В 19.45 часа снощи е подаден сигнал на тел. 112 за паднал млад мъж във водопада "Дяволските води" над село Пастра, община Рила. Той бил с още двама човека, които са сигнализирали за случката, предаде БГНЕС.

Над 8 часа се е проточила акцията по търсенето на Марио Ч. Младият мъж е намерен към 03.00 часа след полунощ - мокър и с тежка травма на гръдния кош.

Към 03.30 часа с линейка на ФСМП-Рила е закаран до МБАЛ-Благоевград. Прегледите в отделението по Образна диагностика на болницата са определили три счупени ребра, пневмо- и хемоторакс - пробит бял дроб и кръвоизлив в него, както и фрактура на капачката. Младежът е паднал от близо 25-30 метра в района на Дяволските водопади, съобщиха от Планинска спасителна служба (ПСС), цитирани от "Фокус".

Отряд от 9 планински спасители на Благоевград са се включилив акцията.

"Дяволски води" се назовават каскада водопади. Водите падат от 150 метра каскадно по склоновете на Рила планина до село Пастра. Водата минава след редица от падове с височина от 5 до 15 м и се влива във водите на река Рилска на изхода на селото в посока Рилския манастир. Заради стръмните склонове, до водопадите се стига прекалено трудно. Има слабо видима пътека, която ги обхожда всички, но изкачването по нея е доста сложно и на места опасно.

   

0 коментарa

Виж още