31-годишен мъж обвинен за кражба от магазини

31-годишен мъж обвинен за кражба от магазини

Миладин К. 31 - годишен бе обвинен Районна прокуратура в град Стара Загора, за това, че в условията на продължавано престъпление и след предварителна съгласуваност на действията съвместно със Светла П., умишлено са били задигнати чужди движими вещи от владението и собственост на различни лица, без тяхно съгласие с намерение противозаконно да ги присвои, като престъплението /включващо две престъпни деяния/ е извършено повторно - престъпление по чл.195 ал.1, т.5 и т.7 във връзка с чл.194 ал.1 във връзка с чл.28 ал.1 във връзка с чл.26 ал.1 от Наказателния кодекс.

През вчерашния ден (17 юли) в град Стара Загора, обвиняемият Миладин К. заедно със Светла П. нахлули в магазин за бижута, откъдето отмъкнали цели 78 чифта обици изработени от благороден материал, както и други вещи.

  Приблизително час след първият грабеж, двамата извършители отишли в друг магазин, този път за дрехи, намиращ се в близост до първия, като се опитали да откраднат и от него, но били заловени на местопрестъплението от собствениците и своевременно били предадени на полицията. Разследващите случаят  са установили, че отнетите вещи са с общата стойност  488 лева.

Миладин К. е задържан за срок от 72 часа с постановление на Районна прокуратура в Стара Загора. Предстои срещу него да бъде внесено искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража".

Прокуратурата тепърва ще преценява по-нататъшните си действия спрямо Светла П., както и наказанието което да й  бъде наложено.

 

Източник: dariknews.bg

   

0 коментарa

Виж още