4 жертви при стрелба в мол в щата Вашингтон

4 жертви при стрелба в мол в щата Вашингтон

Властите в щата Вашингтон, съобщиха, че след убийството на четири жени, въоръженият мъж все още е на свобода.

„Всички загинали в Молът в Бърлингтън в петък вечер, са били в универсалният магазин Мейси“, каза Сержант Марк Франсис, говорител на държавният патрул.

Един от пострадалите е в критично състояние и е хоспитализиран по спешност. Властите предполагат, че при престрелката стрелецът е действал сам.

Свидетел описа хаотичните сцени и настъпилото след стрелбата объркване. Бранди Монтреал разказа, че гледала филм в търговският център, когато изведнъж в залата се появили служители на полицията и им казали незабавно да напуснат сградата.

"Нищо не знам", каза тя. "Обслужващият персонал на киното дойде и се извини за спирането на прожекцията и каза че от полицията са ги помолили спешно да евакуират зрителите.“

Първоначално Бранди си помислила, че това е тренировка. „В действителност ние не знаехме каква е причината за евакуацията и започнахме да гледаме за излизащ от сградата дим. Веднага след като напуснахме търговският център, няколко униформени се приближиха и за почнаха да ни разпитват дали някой от нас е видял нещо.“ Един офицер "с пистолет започна да крещи на хората да напуснат мястото възможно най-бързо", разказа тя.

Междувременно властите са разпространили снимката на човек, който по думите им: „е бил въоръжен с пушка и който по всяка вероятност е извършил стрелбата в мола“. Издирването е в своят ход, а разследващите работят по няколко . Издирването на стрелеца е в ход.

Губернаторът на Вашингтон  Джей Инсли, заяви че всички служители на реда са ангажирани в разследването на инцидента и в откриването на стрелеца и призова жителите на щата да следват инструкциите дадени от органите на реда: " Внимателно следете за предупредителни знаци и стойте заедно с близките и приятелите си, очаквайте в най-скоро време повече информация за случилото се.“, написа той.

Губернаторът изпрати съболезнованията си на семействата на жертвите.

   

0 коментарa

Виж още