48 ЧАСА до Balkan Offroad Rallye 2016

48 ЧАСА до  Balkan Offroad Rallye 2016

Остават едва два дни до началото на оф-роуд маратона Balkan Offroad Rallye 2016 на международно ниво и дебютното издание на макадамовото рали за исторически автомобили Balkan Classic Rallye. Официалната церемония е подготвена да стартира на площада пред храм-паметника "Александър Невски" и тече с пълна сила. Цялото мероприятие ще протече в рамките на осем дни. Осем приключенски дни, които очакват състезателите на оф-роуд маратона.

Първите участници, както за едната така и за другата надпревара вече започнаха да пристигат в бивака в Боровец. Стартовият списък наброява до момента  общо 135 машини, които ще състезават. Точно 120 возила ще стартират в Balkan Offroad Rallye 2016 (с което състезанието чупи собствения си рекорд от 104 машини), а 15 са регистрираните исторически рали-автомобили в Balkan Classic Rallye. В крос кънтри класа на оф-роуд маратона ще видим 38 мотоциклета (нов рекорд), 9 ATV четириколки, 14 SSV бъгита, 38 рали рейд автомобили и 4 камиона, а 17 джипа ще се борят с тежките терени в екстремния клас.

Много сериозно ще бъде българското участие в Балкан офроуд рали. Наши родни пилоти ще има в почти всички класове. Цели 11 до момента са записаните машини за състезанието. Сред тях ще имаме пилот със състезателен мотоциклет, с ATV четириколки, екипаж с SSV бъги и екстремен джип, както и цели 8 тандема с крос кънтри автомобили. Окончателният стартов списък ще бъде ясен  до ден най-много два. Официалната  церемония Balkan Offroad Rallye и Balkan Classic Rallye ще стартира  в събота, 10 септември, от 11 часа на площада пред храм-паметника "Александър Невски" в София. Поради предстоящето събитие в столицата водачите на автомобили трябва да имат предвид, че входовете към площада откъм Народното събрание и откъм Художествената галерия ще бъдат затворени за автомобили от 8 сутринта, до 16 часа следобед.

Балканското оф-роуд рали се очаква да бъде осеяно с много приключения и приятни изживявания, както за състезателите, така и за феновете му.

   

0 коментарa

Виж още