6 живи са открити под снега в затиснатия от лавина италиански хотел

6 живи са открити под снега в затиснатия от лавина италиански хотел

Почти два дни след като 30 души бяха смятани за мъртви, след като лавина затрупа хотел в Италия, шест души бяха открити живи под снега.

Спасителите в момента работят усилено по откриване на оцелелите от инцидента, казва говорителят на пожарната Лука Кари, цитиран от Ройтерс.

 

"Те са живи и ние говорим с тях," каза той пред агенцията по телефона.

 

В друг доклад, AP цитира местен полицай, който по радиостанцията съобщава за петима оцелели, като добавя, че и хеликоптери са били повикани за спасителната операция.

Над 30 души са обявени за изчезнали в сряда следобед и са смятани за мъртви в продължение на часове.

До сега две от телата на жертви са били открити, а за други двама загинали, се знае къде са разположени, твърдят местните медии.

Лавината, която беше предизвикана от поредица от земетресения, падна в основата на планината Гран Сасо близо до хотел Ригопиано ди Фариндола. Там е имало около 20 гости и седем членове на персонала в хотела по време на бедствието.

 

Според работник в хотела, всички гости са били готови да напуснат мястото и са били приготвили багажа си. Чакали само снегорин да почисти пътя, за да могат да се оттеглят от мястото.

 

При падането на лавината, хотелът частично се е срутил. Двама от гостите са се спасили като по чудо, защото били край колите си, за да си вземат нещо от багажа.

Припомняме, че централаната част на Италия бе разлюляна от серия земетресения в сряда, с магнитутд средно 5,7. Заради обилния снеговалеж тези дни, населението бе предупредено за опасност от лавини. Тозчно заради това и собственикът на злополучния хотел, предупредил почиващите, че е добре да нпуснат хотела възможно най- бързо, но знегър затворил пътя и се наложило да изчакат снегорин, който така и не дошъл.  

   

0 коментарa

Виж още