6 начина за успокоение на уморени очи!

6 начина за успокоение на уморени очи!

Ако снощи вечерята ви е свършила късно, ако не сте успели да се наспите заради плачещото бебе или просто преживявате алергия, то със сигурност имате уморени, подпухнали или възпалени очи. Разбира се, най-добрият вариант е превенцията и грижата за зрението, но когато вече е късно, не ни остава нищо друго, освен да се преборим с резултатите.

Преди да посегнете до грима и коректора, опитайте с някои от нашите съвети за освежаване на уморени очи.

1. Кръгчета краставица

Изпитан метод за охлаждане и освежаване на клепачите с помощта на краставица. Охладената в хладилник краставицата трябва да бъде нарязана на тънки кръгчета. Сложете ги внимателно върху клепачите и се отпуснете така за около 10 минути. 

2. Пакетчета чай

Ако нямате краставица вкъщи, можете да се спрете и на торбички чай. Най-ефективна е очанката, а ако в момента нямате, лайката също е добър вариант. Сварете силна отвара от лайка и я почакайте да се охлади в хладилника. Потопете в чая тампони или кърпичка, които след това поставете върху клепачите си. Отпуснете се така за около 10 минути. 

3. Студени лъжички

Наясно ли сте че можете да успокоите очите си и с чаени лъжички? Преди използване е нужно да ги оставите за половин час в хладилника, за да се охладят добре. Тайната е в хладината, която на мига помага за спадането на оток, за освежаване и подобряване състоянието на очите.

4. Масаж

Освен охлаждането, можете да помогнете на очите си и чрез масаж. С леки движенията масажирайте с палеца си областта около очите. Можете да ползвате и крем за очи или гел. Кожата около очите е много нежна и чувствителна, затова леките движения са от особено значение.

 

5. Йога за очи

Перфектни резултати ще имете и с йога за очи! Ако само няколко минути на ден правите лесни упражнения с очите си, ще укрепите мускулите им и занапред ще се радвате на по-голяма издръжливост. Опитайте да направите по 10 пъти с всяко око големи кръгове във всяка посока. Вгледайте се за минута в някой отдалечен обект, след което направете същото и с близък такъв. 

6. Лубрикантни капки

На пазара можете да намерите капки, които предпазват от зачервяване на очите. Уморените очи произвеждат по-малко сълзи. Ето защо се препоръчват капките за Те спомагат за лубрикация и хидратация. 

   

0 коментарa

Виж още