Beerфестът стартира с рок настроение!

Със здрав рок и напитка за всеки вкус тръгна снощи традиционния бирфест в Града на „Загорка", както съвсем уместно се нарича още Стара Загора. Ударено начало на фестивалната програма дадоха обичаните от старозагорци музиканти – заралията Стефан Вълдобрев и бандата на Обичайните заподозрени. В супер компания и с любимото си пиене старозагорци и гостите на града ще могат да се радват до края на феста на живо някои от най-добрите български рок-групи - Б.Т.Р., Сигнал, Обратен ефект, Васко Кръпката и Подуене блус бенд, както и по-млади и талантливи музиканти като Bears & Hunters, Jin Monic, Red Hot Chili Peppers Tribute BG, Perfect Strangers, Affection, Royal Aligators, Rock Stage и др.

„Като организатори сме се постарали тази година да направим бирфестът още по-добър – с повече изпълнители, с ново оформление на сцената и местата за публиката. Пожелавам ви да им се насладите и да прекарате приятно във всяка една от оставащите вечери", кза зам.-кметът на общината Йордан Николов, който откри официално феста. Биреният град с цели 7 кваратала тази година се намира в сърцето на града – централния парк „Пети октомври". Всеки бирен почитател ще се ориентира безпроблемно по названията къде какво пиво ще намери - Ретрополис, Downtown, Малкият Амстердам, Пивка зона, Специално предградие, Квартал Stolichno и Ghost town – кварталът на популярния сайдер „Крадецът на ябълки". Всяка вечер на фона на качествена музика тук ще се състоят различни събития и забавни игри с награди за почитателите на бирата. В последния ден на феста ще бъде избран и кмет на Столицата на бирата. Това ще бъде най-талантливият познавач на историята на пивоварната, отговорил правилно на всички въпроси от специален тест, публикуван във Фейсбук-страницата на бирфеста.

По време на биреното мероприятие - до 11-ти септември, единственият у нас Музей на бирата в старозагорската пивоварно ще бъде отворен за безплатни посещения след предварително записване в бирения град.

   

0 коментарa

Виж още