EVN България Топлофикация: Старт на отоплителния сезон в Пловдив

EVN България Топлофикация: Старт на отоплителния сезон в Пловдив

EVN България официално информира своите абонати, че започва отоплителния сезон 2016/2017 г. в гр. Пловдив.

 

Компанията уведомява всички свои абонати, че поетапно ще бъде стартирано подаване на топлоенергия на битовите и стопански клиенти от 18.10.2016г. Пускането на парното отопление е продиктувано от рязкото понижаване на температурите на въздуха и прогнозите за застудяване през следващите дни. За да осигури максимален комфорт на своите абонати, компанията е започнала подаването на топлинна енергия към някои обществени и битови сгради в гр. Пловдив, които са подали заявка за пускането на мощността.

Пускането на топлоподаването ще се извърши първо към детските и болничните заведения в града. След което ще се затоплят инсталациите на училищата и всички останали учебни заведения. След тях ще бъдат отоплени обществените и стопанските сгради и накрая идва ред на жилищните сгради и кооперации.

EVN България Топлофикажия моли гражданите, използващи топлоенерия, да отворят максимално регулиращите вентили на радиаторите. Така ще бъде осъществено ефикасно обезвъздушаване на отоплителните системи, което ще осигури и качествено отопление. Едва след обезвъздушаването може да се пристъпи към затопляне на системите.

Компанията напомня на своите абонати, че е необходимо да проверят отчетните уреди на радиаторите. В случай, че дисплея няма никакви показания, е задължително да сигнализират за проблема на топлинния счетоводител.

Ако температурите в следващите дни или седмици се повишат, по- съвременните абонатни станции автоматично ще изключат топлоподаването. То ще бъде възстановено също така автоматично при следващ спад на температурата на въздуха.

   

0 коментарa

Виж още