Facebook знае, кога си самотен и това няма нищо общо със състоянието на връзката ти

Facebook знае, кога си самотен и това няма нищо общо със състоянието на връзката ти

Нещо странно се случва с Facebook потребителите, след като започнат да се срещат с нов човек. Проучване на Facebook откри нещо интересно за "любовта".

Социалната мрежа Facebook е оплела в пипалата си хората. Това е ясно за мнозина от потребителите, но ново проучване установи, че влиянието на мрежата върху личния ни живот е безпределно. Във виртуалното пространство се съхраняват безброй доказателства за бившите, за настоящите ни половинки, за облеклата които харесваме, за нощните развлечения които предпочитаме и т.н. Случва се понякога да пожелаем да игнорираме някой от болезнените спомени, които са свързани с миналото ни, за да се излекуваме от травмата. Днес социалната мрежа притежава много лична информация за нас, а именно състоянието на връзката ни.

Тук не говорим за статус от типа обвързан, необвързан, сложни взаимоотношения и т.н., оказва се, че Facebook е намерил друг начин за откриване на тази информация и ние даваме достъп на мрежата, може би, без дори да сме наясно с това.

Всичко е свързано с това, колко често публикувате нещо ново в своят профил.

Ако сменяте статуса в профила си около два пъти дневно, това отчита, че сте необвързан, независимо от това каква информация носят вашите лични постове. Тези постове драстично намаляват, когато имате връзка (и са явно доказателство, че сте ангажирани в собственият си романс, а не със случващото се в мрежата).а

Ето как разкрихме това!

В своето изследване на любовта, Facebook обяснява, "Проучихме група от хората, които промениха статуса си от "Необвързан "на" Обвързан ", а също така заявиха в мрежата  дата на която са започнали връзката си.". Facebook е описва това като "ден 0". В 100-те дни, довели до този ден, те забелязали нарастваща честота на актуализациите на потребителските профили.

До деня, в който официално двойките обявят взаимоотношенията си с приятелите, те споделят помежду си в своите профили разнообразна информация. В крайна сметка, този пик след това бавно започва да спада.

„Предполагаме“ , казват специалистите от  Facebook,  че „новосформираните двойки решават да прекарват повече време заедно. Онлайн запознанствата, постепенно дават път на повече взаимодействия във физическия свят.“.

Хората са склонни да бъдат по-положителни, когато имат връзка, поясняват от Facebook.

“Когато съдържанието на взаимоотношенията  е положително, то доставя удоволствие на двойката и това веднага си личи от постовете и снимките които споделят. Ние използвахме статистически методи за анализ за обобщаване на взаимодействията в профилите на изследваните лица. За всеки от партньорите изследвахме нивото на взаимодействие, като преброихме делът на думите, които присъстваха в статусите им, изразяващи положителни емоции (като"любов","хубав"," щастлив "и т.н.), както и делът на думи, изразяващи отрицателните емоции (като"мразя","боли", "лошо" и т.н.).“.

Резултатите показаха, че статус от типа „сложно е“, по никакъв начин не може да заблуди мрежата, а и самите потребители, които на емоционално ниво, лесно и бързо се ориентират какви са взаимоотношенията между двама души.

 

 

   

0 коментарa

Виж още