FBI разследва Клинтън! Причината била..

FBI разследва Клинтън! Причината била..

Хилъри Клинтън, която ФБР подозира, че не е била информирана за това как да се съхраняват държавните регистри, когато била в Държавния департамент. Казват, че е получила сътресение, работела на непълно работно време и не можела да си спомни за всяка една инструкция, която е  получавала.

 

Клинтън, кандидат за президент на Демократическата партия, изтъкна притесненията си за здравето си по време на своя три и половина часов разговор с Федералното бюро за разследване и с прокурори от Министерството на правосъдието на 2 юли, предава Ройтерс.

 

Освен обобщеното интервю от 11-страници, ФБР също изтъква и  други подробности от своето разследване за използването на неразрешена лична имейл система, по време на пребиваването й в Държавния департамент, в което се заключава, че тя е достигала до класифицирана информация, но не и по начин, който дава основание за наказателно преследване.

 

Клинтън казала на следователите, че не можела да си спомни всички инструкции за това как да работи с класифицирана информация в съответствие със законите, регулиращи опазването на федералните архиви, се казва в извадките от нейното интервю.

„През декември 2012 г., Клинтън получи сътресение и около Нова година в мозъка й се образува кръвен съсирек," се казва в обобщението на ФБР. "Въз основа на становището на лекарите, тя можела да работи в продължение само на няколко часа на ден и не можела да си спомни всички инструкции, които е получила."

 

Сътресението беше широко обсъждано тогава и републиканците го използват, за да атакуват здравословното състояние на 68-годишната кандидатка.

 

В доклада на ФБР, които не цитира Клинтън директно, не става ясно дали нейното сътресение е засегнало способността й да помни.

 

ФБР отказа да даде по-нататъшен коментар по доклада.

 

Републиканците нееднократно са атакували Клинтън по въпроса за нерегламентираното използване на личния имейл за получаване на служебна поща, с което целят отслабването на доверието на нейните избиратели.

   

0 коментарa

Виж още