Mr Bricolage разпродава част от магазините си

Mr Bricolage разпродава част от магазините си

Веригата магазини Mr Bricolage, която е добре приета и в България, в сряда информира, че ще предприеме затваряне на 17 от своите губещи магазини във Франция през 2017г, като това ще доведе до съкращение на 238 работни места.

Според новия план за развитие на магазина, неговите над 87 обекта във Франция ще бъдат отдадени на франчайз. Компанията планира с този ход да спечели около 65 милиона евро.

Конкуренция на компанията на френския пазар са Bricorama, Brico Depot и Leroy Merlin. Mr Bricolage отчете почти 32% свиване на печалбата през 2015г. Магазините пък са на загуба от 12 милиона евро.

Компанията планира през следващите две години да закрие около 30 магазина. Същевременно ще инвестира в друго 30 магазина 13 милиона евро, които в последствие също смята да продаде.

Ройтерс припомня, че Kingfisher искаше да придобие веригата Mr Bricolage през 2015г, но след обявяване на плановете, акциите бяха спрени.

Kingfisher е най- крупния търговец на дребно в тази област в Европа. Притежава над 800 магазина в 12 страни. Във веригата работят 2507 служители.

   

0 коментарa

Виж още